Zlatotisak

Uvod u zlatotisak: tehnika visoke i ekskluzivne štampe

Zlatotisak, poznat i kao folijatisak ili termo štampa, predstavlja prestižnu tehniku visoke štampe. Ova metoda koristi termičko prenošenje metalizirane folije na različite podloge, stvarajući otiske visokog sjaja i intenziteta koji su nemogući s drugim štamparskim tehnikama.

Raznovrsnost materijala u zlatotisku

Danas se u zlatotisku koristi širok spektar materijala. Od tradicionalnih zlatnih i srebrnih folija do bogate palete specijalnih materijala. Transparentne, hologramske, matirane folije sa različitim teksturama i efektima, nude neograničene mogućnosti za dizajn.

Zlatotisak kao ekskluzivna i zaštitna štampa

Zlatotisak je idealan za kreiranje ekskluzivnih i zaštitnih elemenata. Često se koristi za novčanice, vrednosne papire, etikete, garantne dokumente, i slično. Složenost tehnike omogućava stvaranje jedinstvenih i teško kopirajućih otisaka.

Specifične varijacije zlatotiska

Tehnika zlatotiska se može primeniti u različitim varijacijama kao što su blindruk, letterpress, i 3D zlatotisak. Svaka od ovih varijacija pruža jedinstvene estetske efekte, od reljefnih otisaka do kombinacija s ofset štampom.

Zlatotisak i ambalaža: luksuzna sinergija

Ambalaža je ključno područje primene zlatotiska, posebno u segmentu luksuzne ambalaže. Tehnika dodaje osećaj specijalnosti i ekskluzivnosti proizvodima, bilo da se radi o etiketama, omotima ili kutijama za nakit.

Vizit karte i personalizovani proizvodi

Vizit karte s elementima zlatotiska ističu se u moru standardnih opcija, nudeći ultra-luksuzni status. Takođe, personalizovane diplome i tube su jedan od novih proizvoda koji koriste ovu tehniku, dodajući posebnu vrednost i originalnost.

Estetika, psihologija i područje primene

Zlatotisak u estetskom smislu ostavlja snažan utisak prestiža i kvaliteta. Psihološki, signalizira da je neki proizvod ili brend vredan dodatne zaštite i pažnje.

Cenovnik i mogućnosti zlatotiska

Detaljni cenovnici za zlatotisak variraju u zavisnosti od dimenzija i složenosti dizajna. Postoje opcije za različite proizvode, od vizit karti do ekskluzivnih kutija. Klijenti mogu dobiti precizne kalkulacije na osnovu specifičnih zahteva.

Zlatotisak je tehnika koja nudi ne samo vizuelnu privlačnost već i funkcionalnu vrednost. Bilo da je u pitanju zaštita, ekskluzivnost ili estetika, zlatotisak pruža jedinstvenu vrednost svakom proizvodu.

zlatotisak

 

Odaberite proizvode

Izaberite željene proizvode i odgovarajuće opcije štampe

01
Platite proizvode

Nakon dobijanja predračuna na Vašu email adresu, izvršite uplatu

02
Besplatna dostava

Poručene i izrađene proizvode šaljemo u najkraćem mogućem roku

03
Isporuka proizvoda

Kurir će Vašu porudžbinu dostaviti na Vašu adresu

04